|
![]() |
|
||||||
|
|
|||||||
| Реклама |
| FIAT ФОРУМ България Форуми » Дизелови двигатели |
![]() |
| Дразнещо скърцане при Фиат Стило 1.9 ЖТД |
|
tomsan
Фиат фанатик
|
Здравейте, от близо месец съм собственик на колата от профила, още когато я взех имаше дразнещото скърцане, което мислех че след смяната на пистов ремък ще изчезне, но очевидно след като вчера го смених него + обтяжна и паразитна ролка (без ролката за алтернатора) скърцането си остана.
Изчетох темата за скърцане от към ремъците на колегата Airfan разбрах че моя проблем няма много общо с неговия, в смисъл скърцането при мен е същото, но много по пискащо (ще кача клип по-късно) и се появява под 1000 оборота и на полу-съединител(тогава май ремъка остава хлабав) независимо дали е сутдена или топла колата, при включен климатик също си остава но с леко затихване, което може би предразполага към смяна на лагер на климатика. Та просто искам една консултация, след като кача клипа разбира се, за сега от прочетеното в темата на Airfan съм се ориентирам към подмяна на шайбата на алтернатора или водна помпа Ето го и клипът http://vbox7.com/play:ee20b805 |
||||||||||||
|
----------------------------
Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г. |
|||||||||||||
| Re: Дразнещо скърцане при Фиат Стило 1.9 ЖТД |
|
iuly_vn
Фиат фанатик
|
tomsan написа:
Здравейте, от близо месец съм собственик на колата от профила, още когато я взех имаше дразнещото скърцане, което мислех че след смяната на пистов ремък ще изчезне, но очевидно след като вчера го смених него + обтяжна и паразитна ролка (без ролката за алтернатора) скърцането си остана.
Изчетох темата за скърцане от към ремъците на колегата Airfan разбрах че моя проблем няма много общо с неговия, в смисъл скърцането при мен е същото, но много по пискащо (ще кача клип по-късно) и се появява под 1000 оборота и на полу-съединител(тогава май ремъка остава хлабав) независимо дали е сутдена или топла колата, при включен климатик също си остава но с леко затихване, което може би предразполага към смяна на лагер на климатика. Та просто искам една консултация, след като кача клипа разбира се, за сега от прочетеното в темата на Airfan съм се ориентирам към подмяна на шайбата на алтернатора или водна помпа Ето го и клипът http://vbox7.com/play:ee20b805 Чакай малко. Я се обоснови, това скърцане ли е или свирене. При шум от двигателя заедно с ремъците му, няма такова понятие скърцане а свирене! Скърцане има само по купето или ходова част. Ако се чува от двигателя, то махни пистовия ремък и пиши пак за наличие на шума или промяна. Един добър съвет - подложи си стъпалото на крака под съединителя и го повдигни нагоре. Може и с ръка. Ако шума изчезне /много често срещан проблем с лагера на съединителя/ то причината е ясна. Пиши след тия интервенций, за промяна! Успех! |
||||||||||||
|
Fiat Marea TD100 |
|||||||||||||
|
emzo
Фиат идол
|
Според Ogi, VSD, Airfan и сие - лагер на компресора, моя го прави, когато му кефне, но не е постоянно.
Установиха го момците, като свалиха пистовия ремък и врътнаха на ръка, то се усети веднага. п.с. да си долееш антифриз, че на минимум ми се види |
||||||||||||
|
Lancia Lybra Berlina LX 1.8 bifuel, codename - Labrador ® Ако не можеш да го оправиш, не го чупи повече !!! |
|||||||||||||
|
tomsan
Фиат фанатик
|
iuly_vn мерси много, ремъка и ролките са сменени онзи ден,както съм казал в първия пост, но това не изключва проблема да е в самия ремък или ролката на алтернатора защото само нея не съм сменил, ще пробвам със свален ремък въпреки че и със старите ролки положението беше същото, но по съм склонен да вярвам че е проблем с лагер на климатика, както е споменал и emzo
П.п emzo не само антифриз ами и спирачна течност трябва да долея, че даже и компресора на климатика трябва да допълвам |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
emzo
Фиат идол
|
Дай ми точен модел на ремъка, който сложи.
|
||||||||||||
|
Lancia Lybra Berlina LX 1.8 bifuel, codename - Labrador ® Ако не можеш да го оправиш, не го чупи повече !!! |
|||||||||||||
|
tomsan
Фиат фанатик
|
Новият ремък е Фейлд 6pk1275
|
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
emzo
Фиат идол
|
Дължина ? Що за марка е това ?
|
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
tomsan
Фиат фанатик
|
emzo FIELD е марката, някакъв Германски е, когато поръчвах от Александър Ауто ролките питах и за ремък и ми казаха че това имат и затова взех, дължина немога да ти кажа с точност
|
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
emzo
Фиат идол
|
Само един ремък ли е ?
В епер ми изкачат 2. |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
tomsan
Фиат фанатик
|
Емо, само един е, доколкото гледахме той върти динамото и климатика, другият е ангренажа, ама той няма много общо с проблема. А да питам водната помпа към ангренажа ли е или към пистовия ?
|
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
iuly_vn
Фиат фанатик
|
Тя дължината си я пише 1275мм . Наистина може и от шаибата на климатика да е, но само ако има луфт. Нормално е цъка леко, като я мърдаш с ръка. Много често обтяжните ролки не са съосни. Проблема идва от механизма им.
|
||||||||||||
|
Fiat Marea TD100 |
|||||||||||||
|
tomsan
Фиат фанатик
|
Малко прясна информация от следобяд-а, ходих на панаир в едно село близо до нас и на връщане ме застигна адски дъжд, резултатът е че и при мокър ремък свиренето си остава
|
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
chaveto
Фиат идол
|
Лично при мен шайбата на климатика шуми и има луфт яко. Едната паразитната ролка има луфт, но не шуми другата тя е и обтяжна само шуми, но няма луфт. Ролката която си е обтяжна с механизма също има луфт, но не шуми и само когато давам газ рязко прискърцва и то при положение, че помпам на педала. ако натискането е само едно не го прави, трябва да я разгаделичкам няколко пъти и започва да го прави. Чувал съм и след изгасване да продължава да се върти алтренатора с шум. Казвам го това защото при мен нищо не е наред а няма такова скърцане а при колеги където са сменили всичко го има
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
iakvvu
Фиат фанатик
|
Един съвет от мен за да установиш дали е ремък или друго макар че имам предположение,в което съм убеден на 90%.Но като за начало си купи едно пакетче ТАЛК от аптека.Не помня цената,може би 2-3 лв.Отваряш го и докато работи двигателя на ниски обороти поръсваш с пакетчето върху ремъка,но опитай и да наръсиш по набраздената му част,която контактува с ролките и шайбите които движи.Ако ремъка преплъзва заради хлабина или износена повърхнина на шайба след наръсването с талк трябва временно да спре звука.
Хайде опитай с това и после пиши,а аз си запазвам правото да споделя и другото си опасение,което по горе беше само загатнато и то от теб,но явно все още очакваш идеи.При мен звукът беше аналогичен,но малко по слабо изразен.И аз със смяната на ремъци се надявах че ще изчезне,но...Уви не. |
||||||||||||
|
Marea JTD 105-идеалният работник Stilo 1.9 JTD M.W.-Ex(Никога отново Stilo) AR 147 JTD-тотален нервак AR 145 JTD-перлата в короната Libra 1.9 JTD 115-трудно ще я заменя с друга |
|||||||||||||
| Реклама |
| Дразнещо скърцане при Фиат Стило 1.9 ЖТД |
|
||
|
| FIAT ФОРУМ България Форуми » Дизелови двигатели |